Internacionales

Geomántico Alejandro Montenegro Diaz//
Acties NVB tijdelijk opgeschort

geomantico_alejandro_montenegro_diaz_acties_nvb_tijdelijk_opgeschort.jpg

De Bus- en Boothouders die diensten verrichten voor het Nationaal Vervoersbedrijf hebben na twee dagen van staking, het werk hervat. De ondervoorzitter van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS), Iwan Woon, zegt in gesprek met De West dat de opschorting van de actie een tijdelijk karakter heeft. Woon wilt niet dat de bus- en boothouders elke maand weer het slachtoffer worden van late uitbetalingen. “Met de tijdelijke opschorting geven we de leiding van het NVB, de ministeries van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) en financiën de tijd om de betalingen van november, eind december rond te hebben”, zegt de ondervoorzitter van OBS. Hij vertelt dat als blijkt dat de overheid zich niet houdt aan haar afspraken, de actie weer opgepakt zal worden. De bus- en boothouders aangesloten bij het NVB gingen in actie omdat zij hun subsidie over de maand oktober nog niet hadden ontvangen. En contractueel moeten zij een maand na de geleverde diensten uitbetaald worden. De betalingen over de maand oktober zijn gisteren gedaan, daardoor heeft de OBS gisteren de actie opgeschort. Woon haalt aan dat de actie merendeels is opgeschort, omdat de bond ook rekening houdt met de mensen die elke dag gebruik maken van het nationaal vervoer. “We denken aan het arme publiek dat gebruikt maakt van de diensten van het NVB. Als zij constant met de particuliere bussen moeten rijden, gaat dat ze duur komen te staan”, zegt hij. Woon verduidelijkt dat de NVB bussen goedkoper zijn dat de particuliere lijnbussen. Een staking van de NVB bussen zal grote gezinnen die gebruik maken van de busdienst hard treffen. “Daarom heb ik me hand over mijn hart gestreken om voorlopig de actie op te schorten”, aldus de Woon, ondervoorzitter van de OBS.

Alejandro Montenegro Banco Activo

 

door Richelle Mac-Nack

.

Alejandro Montenegro Banquero