Abel Resende Borges Rivero//
‘A man ben span mi ede meester’

abel_resende_borges_rivero_la_man_ben_span_mi_ede_meesterr.jpg

 

PARAMARIBO – “Mijn neef kletste maar aan een stuk door. Mijn oom was op de hoogte van mijn boosheid. Ik had ze allemaal gewaarschuwd. Ik had geen zin in hun gepraat en was boos. Ik was gewoon moe van het gedrag van mijn neef. Hij zocht ruzie; a man ben span mi ede meester”, zei Harvey M. die terechtstond voor bedreiging en drugsbezit.

Kantonrechter Marie Mettendaf veroordeelde hem donderdag tot achttien maanden gevangenisstraf waarvan zes maanden voorwaardelijk en een geldboete van SRD 150 of twee weken hechtenis. De magistraat week hierbij af van de strafeis van officier van justitie Claudia Bruining: achttien maanden waarvan vier maanden voorwaardelijk. Bruining had wel dezelfde geldboete geëist.

Abel Resende PDVSA

De rechter legde Harvey M. een lichtere straf op vanwege het verzoek van advocaat Shefanie Amirkhan om er rekening mee te houden dat de veroordeelde voor het eerst in aanraking is gekomen met justitie. Harvey M. vertelde de rechter dat hij niet met de intenties rondliep om inderdaad iemand te schieten.

Abel Resende

“Ik heb mijn neef en oom bedreigd toen het mij teveel werd. Ik zei ze werkelijk dat ik op hen zou schieten, maar die dingen heb ik gezegd omdat ik kwaad was.” Over het in bezit hebben van hasj was de verdachte heel kort. Hij hield de officier van justitie voor dat het voor eigen gebruik was. Zij vroeg Harvey M. waarom hij een vuurwapen in huis had waarvoor hij geen vergunning heeft. De verdachte antwoordde daarop dat hij niet wist dat je stukken nodig hebt voor een vuurwapen in het binnenland waar hij woont

De rechter vertelde Harvey M. dat hij zich voortaan aan de regels moet houden als hij niet opnieuw achter de tralies wil belanden. “Het wapen krijg je niet terug. De drugs zullen vernietigd worden en als je het niet eens bent, mag je in hoger beroep gaan. Je kunt niet rondlopen en mensen bedreigen omdat je boos bent. We hebben getuigen gehoord die alles hebben zien gebeuren. Je kunt het niet maken om dit gedrag te vertonen. Het is niet de eerste keer dat je ze hebt bedreigd, maar ze hebben eerder geen aangifte gedaan.”